Corporația de stat Roskosmos a patentat o modalitate de a camufla aparatele cosmice de ”privirile” mijloacelor optice, informează agenția RIA Novosti conform Vești din Rusia.

”Invenția vizează mijloace de mascare sau camuflare, putând fi folosită pentru scăderea gradului de vizibilitate a aparatului spațial în diapazonul vizibil al spectrului”, se arată în descrierea invenției, care presupune acoperirea sateliților cu o peliculă de bule de aer, care dispersează lumina. Astfel, observat de la sol, obiectul își reduce vizibilitatea de circa zece ori.

Se intenționează camuflarea aparatelor spațiale, aflate pe orbite, la o altitudine de peste 10.000-25.000 de kilometri, unde mijloacele de radiolocație devin aproape ineficiente, motiv pentru care se folosește monitorizarea optică.

Pentru obținerea unor imagini detaliate ale aparatului cosmic și, implicit, pentru a determina rolul lui și starea tehnică a acestuia, se utilizează observatoare speciale. În Rusia, este vorba despre Centrul laser-optic Titov, din Altai, care permite monitorizarea spațiului circumterestru, în diferite intervale de lungime de undă – de la ultraviolet la infraroșu mediu. Alte țări dețin mijloace proprii de observare. Spre exemplu, telescopul american Advanced Electro Optical System Telescope, comparabil, prin posibilitățile sale, cu cel rusesc, se află în Insulele Hawaii

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?