Un document obținut de Europa Liberă dintr-o companie municipală a Primăriei Capitalei face acuzații grave: doi consilieri ar fi angajați fictivi. Își iau banii, dar nu au fost găsite dovezi că lucrează acolo. E vorba de o consilieră a primarului Firea și de un ziarist care a lucrat cu Firea.

Compania Municipală Tehnologia Informației București (CMTIB S.A.) este una dintre cele 22 de companii municipale înființate în 2017 de Consiliul General al Capitalei, la inițiativa primarului general. Gabriela Firea și-a dorit un holding municipal care să preia gestionarea cât mai multor activități ce țin de bunul mers al orașului. O decizie nedefinitivăa Curții de Apel București a stabilit că aceste companii ar fi fost înființate fără respectarea legii.

Raportul redactat de patru membri ai CA susține că Simona Valentina Butacu „pare a fi un angajat fictiv”, iar Eugen-Radu Preda „este posibil să fie un angajat fictiv”. Raportul cere sprijinul Adunării Generale a Acționarilor pentru a verifica aceste aspecte pentru că, se afirmă în raport, nu ar fi fost permis accesul la toate documentele companiei: „Precizând că este posibil ca cele prezentate mai sus să nu fie singulare, accesul la informare privind activitatea societății fiind îngrădit și chiar refuzat membrilor CA în mai multe rânduri de conducerea executivă a CMTIB, solicităm AGA să dispună verificarea imediată a celor sesizate”.

Cei doi au fost angajați la CMTIB pe posturi de consilieri. Simona Butacu pe un salariu net de 8.000 de lei pe lună, iar Eugen-Radu Preda, cu jumătate de normă, pe un salariu net de 4.000 de lei pe lună. 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?