O discuţie între președinții polonez și german la Berlin provoacă mare agitație în Polonia, presa pro-guvernamentală considerând-o “scandaloasă”. Andrzej Duda ar fi fost victima “insolenţei gazdelor”, scriu ziarişii, transmite Deutsche Welle.

    
Andrzej Duda, preşedintele Poloniei (în centrul imaginii) şi Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, la ediţia cu numărul 19 a Forumului Germano-PolonezAndrzej Duda, preşedintele Poloniei (în centrul imaginii) şi Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, la ediţia cu numărul 19 a Forumului Germano-Polonez

Președintele federal, Frank-Walter Steinmeier, și omologul său polonez, Andrzej Duda, au răspuns marți întrebărilor celor doi moderatori și ale publicului germano-polonez.

În vreme ce Steinmeier a spus în marja conferinţei comune de presă: “Suntem mai mult uniți decât divizați” și a subliniat că Germania și UE “au nevoie urgentă de o Polonie puternică, democratică și proeuropeană”, comentariile oaspetelui polonez au fost întâmpinate cu vădită respingere de auditoriu.

Reuniunea a stârnit agitaţie în presa poloneză. Comentatorii pro-guvernamentali sugerează că preşedintelui Duda i-a fost întinsă o capcană şi acuză o presupusă “insolență a gazdei”.

“Dezbaterea s-a transformat într-o expunere publică a preşedintelui Poloniei”, a scris site-ul de dreapta “Wpolityce.pl”, care a descris evenimentul ca fiind scandalos.

Redactorii susțin că Duda a fost atacat din răzbunare pentru că anterior se exprimase împotriva construirii conductei Nord Stream 2 de la Marea Baltică.

Think-tank-ul conservator “Klub Jagielloński” întreabă: “Ce naiba vreţi voi, germanii?” și acuză gazdele că au organizat o “maimuţăreală”. Intervenţia a fost distribuită de sute de utilizatori pe Twitter.

Discuţia a fost prilejuită de ediţia cu numărul 19 a Forumului Germano-Polonez.

Timp de mai mult de 40 de ani, acest eveniment a fost organizat ca o platformă de dezbatere între experți germani și polonezi, politicieni și reprezentanți ai ambelor societăți.

Forumul este organizat de Fundația pentru Cooperare Germano-Poloneză, care este gestionată în comun de polonezi și germani și finanțată de ambele țări. Şi de această dată, în public s-au aflat mulți polonezi veniţi special la Berlin.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?