Nathalie Loiseau, lidera eurodeputaţilor francezi pro-Macron, a renunţat să mai ţintească preşedinţia grupului politic ‘Renew Europe’ (‘Înnoim Europa’), care va reuni forţe politice de centru în Parlamentul European, transmite AFP, citând surse din anturajul său.

Această retragere survine în urma nemulţumirilor provocate de criticile aprinse ale eurodeputatei franceze la adresa aliaţilor săi europeni.

Într-o întâlnire informală cu câțiva ziariști francezi, ea și-a criticat colegii, i-a vorbit de rău folosind expresii ca „omul ăsta e o ectoplasmă care n-a făcut niciodată nimic” (referitor la Manfred Weber) sau „ăla e un acrit” (referitor la colegul său Jean Arthuis). 

Toate acestea au apărut apoi într-un articol publicat de ziarul belgian Le Soir, care a primit informația de la presa franceză. Jean Arthuis a răspuns printr-un text ironic pe Twitter în care spunea „salut inteligența politică a lui Nathalie Loiseau”.

Nathalie Loiseau ‘a făcut o alegere de responsabilitate pentru a se asigura că delegaţia ”Renaissance” va obţine posturile care îi vor permite să aibă cea mai mare influenţă’, a explicat pentru AFP un membru al echipei sale.

Obţinerea preşedinţiei grupului ar fi necesitat, în fapt, renunţarea la alte funcţii importante, precum preşedinţiile unor comisii din noul parlament, a cărui şedinţă de constituire va avea loc pe 2 iulie.

Cei 21 de deputaţi francezi aleşi în mai în Parlamentul European pe lista ‘Renaissance’ (‘Renaşterea’) formează cea mai mare delegaţie din cadrul viitorului grup politic ‘Renew Europe’, în care vizează să joace rolurile cele mai importante.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?