Președintele Uniunii Scriitorilor din România (USR), Nicolae Manolescu, a afirmat duminică, pentru AGERPRES, că membrii autodeclaratei “conduceri a USR” vor fi excluși din acest for, în cadrul Consiliului Național care se va întruni luni.

“Deocamdată, îi dăm afară pe toți cei care s-au ales în conducere. Mâine (n.r. — luni) avem Consiliu. Vor trebui să facă lista completă dacă vor să se ducă la judecătorie și atunci o s-o aflăm și noi”, a spus Manolescu.

El a explicat că un grup de 15 scriitori — membri și nemembri ai Uniunii — au convocat “ilegal” o Adunare Extraordinară în care “s-au ales” în conducerea USR.

“Au convocat în mod ilegal, nestatutar, o adunare, la care au participat vreo 15 — 20 și s-au ales și nu mai știu ce vor să facă pe-acolo…. Au anunțat în ziar și noi am dat un comunicat că povestea e ilegală, pentru că nu se poate face Adunare Generală Extraordinară, conform statutului, decât dacă o convoacă președintele, consiliul sau o treime din membri. Ceea ce înseamnă 800. Asta nu i-a împiedicat s-o facă. S-au ales, dar o să-i contestăm în justiție”, a declarat Manolescu.

Acesta a anunțat că următoarele alegeri pentru conducerea USR vor avea loc în 2018.

“Dacă mă joc — mâine, noi doi, mai găsesc pe cineva și convocăm o Adunare Generală a Academiei Române, ne alegem președinți, vicepreședinți și ne ducem la justiție să ne înscriem. Ei cam asta au făcut. Mai ales că unii dintre cei care s-au ales sunt dați afară din Uniune, așa că nici măcar membri nu sunt. Au fost vreo șase-șapte să zic așa și vreo zece membri”, a spus Manolescu, menționând că aceștia vor fi “dați afară din USR”.

Potrivit unui comunicat al autointitulatei conduceri (Consiliul Director ) a USR, “în luna februarie 2015, Comitetul de inițiativă al Adunării Generale a Asociației Uniunea Scriitorilor din România a cerut convocarea unei Adunări Generale Extraordinare”.

“Conform OG 26/2000, după expirarea termenului legal de un an, orice membru are dreptul să o convoace. Comitetul de inițiativă a procedat în consecință. În luna februarie a fost postat convocatorul pe site-ul www.alegeriusr.ro, trimis prin poștă electronică spre membri și publicat în trei ziare de circulație națională: Adevărul, Jurnalul Național și Evenimentul Zilei. Termenul a fost de o lună, conform legii. Pe data de 18 martie, cvorumul nu a fost întrunit, astfel că Adunarea Generală Extraordinară a fost reconvocată, conform legii, după 24 de ore, pe 19 martie, în sediul Colegiului Național ‘Mihai Viteazul’, din Capitală”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Adunarea Generală Extraordinară a hotărât: eliminarea din Statutul USR a prevederilor abuziv și ilegal introduse în 2009 și 2013 de fosta conducere USR privind libertatea oricui de-a modifica statutul “după împrejurări”; limitarea la două a numărului de mandate pentru funcțiile de conducere, reducerea rațională a libertăților financiare și de decizie ale conducerii, adaptarea cuantumului cotizației la posibilitățile economice ale membrilor, anularea sancțiunilor abuzive, inclusiv a excluderilor decise de fosta conducere, precum și solicitarea unui audit financiar extern, pentru elucidarea modului în care au fost administrate fondurile publice și resursele proprii ale USR.

De asemenea, a fost votată o nouă conducere: Cristian Teodorescu — președinte al USR, Florin Iaru și Dan Mircea Cipariu — vicepreședinți. Din Consiliul Director fac parte Ioana Crăciunescu, Grigore Șoitu, Cosmin Perța, Paul Vinicius, Adrian Suciu, Octavian Soviany, Cristian Tiberiu Popescu și Valeriu Mircea Popa. Din Comisia de cenzori fac parte Carmen Ionescu, Dan Iancu și Daniel Vorona.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?