Directorul general al Agenției Naționale de Presă AGERPRES, Alexandru Giboi, precizează că știrea apărută pe awdnews.com referitoare la fostul ambasador saudit în România, Abdulrahman I. Al Rassi, este falsă.

FLUX 24 a preluat inițial joi seară știrea de pe siteul arab, dar apoi a retras-o deoarece trimiterea la o știre a agenției Agerpres nu se confirma. Nici trimiterea la o presupusă știre transmisă și de agence France Presse nu s-a confirmat.

Awdnews.com este un site arab cu ediții în mai multe limbi de circulație internațională.

“Știrea prezentata de site-ul respectiv este falsă. AGERPRES nu a tratat un asemenea subiect, din simplul motiv că acesta nu există. Fac un apel la decență și la respectarea deontologiei profesionale de către mass-media, indiferent din ce țară este. Nu este corect să te folosești de numele a două agenții de presă cu tradiție pentru a promova subiecte false, manipulatorii. De asemenea, aș dori să îndemn publicul să acorde cât mai mare atenție surselor de informare. Înainte de a da crezare unor subiecte îndoielnice, este cel mai bine ca publicul să acceseze cât mai multe surse, pentru verificarea informației”, subliniază Alexandru Giboi.

Reacția directorului general al AGERPRES vine după ce pe site-ul awdnews.com a fost publicată o știre potrivit căreia ambasadorul saudit din România ar fi violat și apoi ar fi ucis o secretara româncă. În materialul respectiv se face trimitere la anumite citate, atribuite, în mod eronat, AFP și Agenției Naționale de Presă.

Abdulrahman I. Al Rassi a plecat din România în perioada evocată de siteul arab după ce și-a încheiat misiunea în România.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?