A fost (n.red-în arhiva SIPA) parcă unul (n.red- secret de stat de importanță deosebită), legat de intenția lui Omar Hayssam de a fugi din România. El era închis și s-a aflat, este declarația făcută într-un interviu pentru Evenimentul Zilei de Doru Dobocan, fost șef al SIPA-DGPA pe vremea ministrului Monica Macovei.

Declarația este bombă.

Dobocan confirmă astfel zvonurile privind existența informațiilor privind intenția lui Omar Hayssam de a fugi din România, mai mult chiar existând un dosar îndosariat în arhiva SIPA ca fiind unul secret de stat de importanță deosebită. 

În chiar perioada în care aceste informații secret de stat de importanță deosebită erau obținute în iulie 2006 Omar Hayssam a fost eliberat din arest și a fugit din România, ceea ce a stârnit un imens scandal, în urma căruia și-au dat demisia Radu Timofte, șeful SRI, Gheorghe Fulga, șeful SIE, Virgil Ardelean, șeful DGIPI și procurorul general al României, Ilie Botoș.

La 13 iunie 2007 a fost condamnat de judecătoria competentă din România la pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare și la o despăgubire de câte 2 milioane de euro pentru fiecare dintre cei trei jurnaliști răpiți în Irak în 2005.[Până în vara lui 2013 acesta a fost dat în urmărire internațională prin Interpol, fiind acuzat de terorism. În dimineața zilei de 19 iulie 2013 a fost predat Poliției Române pentru a executa pedeapsa cu închisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism în cazul celor trei jurnaliști români răpiți în Irak.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?