spot_img
16.1 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăDezvaluiriSecuristul cu nume de cod MIRON, familia Iohannis, casele furate și banii

Securistul cu nume de cod MIRON, familia Iohannis, casele furate și banii

-

Statul roman nu poate intabula casa pierduta de familia Iohannis in instanta, dupa ce coproprietarul imobilului Rodica Bastea a cerut ca instanta sa constante nulitatea certificatului de mostenitor, socotit drept fals si anulat deja de justitie. Un avocat a explicat pentru HotNews ca demersul Rodicai Bastea in justitie poate aduce pentru ea si sotii Iohannis o extindere a perioadei in care , in calitate de coproprietari si mostenitori, cei trei pot incasa bani din inchirierea imobilului din centrul Sibiului.

Rodicai Bastea pare a fi reprezentata in instanta de casa de avocatura Musat si Asociatii, care, potrivit Rise Project, o reprezinta pe aceasta si intr-un proces de reviziure, prin care locatarii casei din centrul Sibiului vor sa isi reinnoiasca actele de proprietate, pe care li le-au anulat Iohannis si Bastea acum 14 ani. Aceeasi casa de avocatura reprezinta si familia Iohannis in procesul privind contestatia in anulare, scrie Turnul Sfatului.

- Advertisement -

Președintele Klaus Iohannis a participat imediat după alegerea în fruntea statului la aniversarea a 25 de ani de la înființarea Casei de Avocatură Mușat și Asociații,

Această casă de avocatură l-a reprezentat pe Iohannis în procesul cu ANI.

- Advertisement -

Casa de avocatura a fost fondata de un fost ofiter de Securitate, Gh Musat . Sotia acestuia, Carmen Musat, conduce revista Observator Cultural implicata in scrierea cartilor lui Klaus Iohannis.

CITEȘTE ȘI: VIDEO/DEZVĂLUIRI ÎN PREMIERĂ: Cine a realizat cartea lui Klaus Iohannis?

Musat a fost declarat oficial de Justiție ofițer și turnător al Securității.

Gheorghe Musat a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), dupa care este trecut in rezerva si devine avocat. In 1984, este arestat pentru ca a dezvaluit unor cunostinte ca fusese securist si este condamnat la inchisoare. Face 4 ani de detentie la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, avand numele conspirativ MIRON. Isi indeplineste constiincios datoria si intocmeste 100 de note informative despre colegii sai de celula, majoritatea condamnati politic. Este eliberat conditionat in 1988 si imediat dupa caderea regimului comunist infiinteaza poate cea mai importanta casa de avocatura din Romania, scria ancheteonline.ro despre fondatorul casei de avocatură aniversată acum de Iohannis.

Musat a avut gradele de locotenent (1973) si locotenent major (1975) in cadrul Securitatii Municipiului Bucuresti. Printre alte misiuni, el l-a avut sub observatie pe Gheorghe Dragulin, preot la Biserica “Ceaus Radu” din Capitala, fost detinut politic.

In februarie, Rise Project a scris ca presedintele Iohannis incaseaza in continuare bani din inchirierea imobilului al carui titlu de proprietate i-a fost anulat. Jurnalistii au publicat atunci un raspuns al bancii Raifeissen in care se arata ca institutia bancara ii plateste in continuare chirie presedintelui. Valoarea anuala a contractului de inchiere dintre sotii Iohannis, Ioan Bastea  (sotul Rodicai Bastea care a mostenit dreptul de proprietate al sotului asupra imobilului) si Raiffeisen Bank este de 60.000 de euro.

Dupa pronuntarea hotararii definitive a Curtii de Apel Brasov din noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca este nemultumit de aceasta decizie si ca va cauta impreuna cu avocatii cele mai bune cai pentru a contesta aceasta solutie.  Sotii Iohannis au apelat la o calea extraordinare de atac la scurt timp dupa pronuntarea sentintei. Calea aleasa de sotii Iohannis a fost depunerea unei contestatii in anulare impotriva sentintei definitive din noiembrie 2015.  Desi contestatia a fost depusa la Tribunalul Brasov, solicitarea familiei prezidentiale va fi judecata de magistratii pitesteni dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a acceptat pe 6 aprilie cererea de stramutare a dosarului. Potrivit presei locale, citate de Agerpres, Klaus Iohannis reclama in cererea de stramutare faptul ca judecatorii din Brasov nu indeplinesc conditia de independenta si impartialitate, ca urmare a presiunii exercitate de mass-media asupra lor, in cei 10 ani cat a durat procesul. Astfel, Carmen si Klaus Iohannis sustin ca pe plan local s-a creat un curent nefavorabil lor.

La data de 12 noiembrie, Curtea de Apel Brasov a respins un recurs declarat de Klaus si Carmen Iohannis si a mentinut decizia Tribunalului Brasov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vanzare-cumparare a unui imobil din Sibiu.

Imobilul in cauza a facut parte din averea sotilor Maria si Eliseu Ghenea, iar dupa decesul acestora averea a trecut in anii ’70 in proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care insa a decedat fara a avea copii.

Casa de pe strada Nicolae Balcescu din Sibiu, nr. 29, a trecut in proprietatea statului roman, iar in anul 1997 imobilul a fost cumparat de chiriasi. In anul 1999, contractele prin care chiriasii au cumparat casa au fost anulate in instanta, la cererea fiului lui Nicolae Bastea, acesta din urma fiind nepot al sotilor Ghenea. Casa ajunge apoi in proprietatea familiei Iohannis, care a cumparat partea urmasilor lui Nicolae Bastea. Fostii chiriasi au deschis procese in instante, pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat in posesia imobilului din Sibiu, contestand calitatea de urmas de drept al lui Nicolae Bastea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img