Propunerea ca Muzeul Holocaustului să fie construit în curtea Muzeului Antipa a fost făcută de Institulul ”Elie Wiesel”, a declarat pentru HotNews.ro Alexandru Florian, directorul general al Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”.

”Este adevărat că zona este protejată, cum a spus dl. director de la Antipa, dar asta nu însemnă că nu se pot face construcții acolo, se poate construi, dar numai cu avizul Comisiei Monumentelor Istorice. (…) Este adevărat că este verde, pe pământ crește ceva, dar nu era un spațiu public. Un muzeu nu poți să faci oriunde, trebuie să existe anumite caracteristici, să atragă public. Am făcut această solicitare, se evaluează guvernamental, nu noi decidem. (…) Este o curte care are cam 10.000 de mp și este nefolosită. Se mai poate construi încă o instituție muzeală. Spațiul verde se poate construi în altă parte. Atunci nu mai construim nimic”, a susținut Florian.

”Nu este o soluție să strici o instituție ca să faci alta, oricare ar fi ea”, spune la RFI directorul Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa, după ce Institutul pentru Studierea Holocaustului “Elie Wiesel” a cerut Guvernului să îi cedeze o parcelă de 5300 de metri pătrați din parcul muzeului în vederea construirii Muzeului Holocaustului din România.

Luis Ovidiu Popa spune că nevoile de dezvoltare ale instituției pe care o conduce sunt mai mari ca oricînd și că nu poate accepta să cedeze aproape jumătate din parcul muzeului, așa cum i-a cerut ministerul Culturii, printr-o adresă.

El  s-a declarat optimist că propunerea de a ceda cei 5300 de metri patrati va fi respinsă. În caz contrar, directorul muzeului Antipa e încrezător că publicul va convige guvernul că măsura nu este una potrivită.

Muzeul Antipa a înaintat deja un răspuns către Ministerul Culturii, prin care si-a manifestat opoziția față de ideea înstrăinării a 45% din suprafața liberă de construcții a instituției.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?