Conform sondajului ARD – un barometru de opinie relevant, dat publicității lunar – populiştii de dreapta (AfD) i-au devansat pe social-democraţi (SPD), transmite Deutsche Welle.

    
SPD scade în sondaje

Populiştii din AfD se află pentru prima oară înaintea celui mai vechi partid din Germania, SPD. Şi aceasta este numai o secvenţă dintr-o continuă evoluţie. Conform anumitor sondaje, în estul ţării, Alternativa pentru Germania ar ocupa deja chiar primul lor în preferinţele alegătorilor.

Partidele vechi alimentează această stare: se ceartă luni în şir fără să găsească o soluţie reală în politica privind acordarea azilului. Şi nu spun că în guvern există de multă vreme un consens pentru a închide practic graniţele Europei. Fiecare sesizează că este vorba despre achitarea unor poliţe personale între cancelara Merkel şi criticii din propriile sale rânduri, cu precădere bavarezii din CSU. Iar noi, jurnaliştii, nu reuşim deloc să nu legăm electoratul AfD de extrema dreapta şi să îi şi etichetăm ca atare, se spune în comentariul Deutsche Welle.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?