Noul președinte al Franței, Emmanuel Macron, și premierul Edouard Philippe au cele mai scăzute niveluri de încredere pentru liderii francezi din ultimii 20 de ani, transmite Deutsche Welle.

Doar 45% dintre alegători au spus că au încredere în abilitatea președintelui Emmanuel Macron de a aborda problemele Franței; 36 % au încredere în noul său premier, Edouard Philippe, conform unui sondaj Elabe.

“Acest rezultat arată o situație fără precedent … nu există, deci, nicio perioadă de grație pentru președinte “, se precizează într-un comunicat Elabe.

Sondajul arată că, în ciuda diferenței confortabile de 66% la 34%, cu care a câștigat prezidențialele în fața contracandidatei de extrema dreaptă Marine Le Pen în 7 mai, Macron trebuie să-i convingă pe mulți alegători că e capabil să facă față problemelor sociale și economice ale Franței.

Edouard Philippe (picture-alliance/AP Photo/F. Mori)Premierul Edouard Philippe

Dacă ne uităm la sondajele din trecut, președintele socialist Francois Hollande a avut un rating de încredere de 58%, când a preluat mandatul în 2012. Conservatorul Nicolas Sarkozy a început cu 59% în 2007, iar Jacques Chirac cu 53%, când a fost reales în 2002,și cu 61% când a fost ales pentru prima dată în1995.

Ratingurile premierilor se încadrau în marja de 50-59%, la aceleași date.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 999 de persoane în perioada 16-17 mai. Constatările sondajului Elabe sunt în conformitate cu sondajul Harris Interactive din ziua alegerilor, care arăta că 59% din votanții lui Macron     l-au ales în primul rând pentru a opri o victorie a Marinei Le Pen.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?