Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a întâlnit cu miliardarul George Soros pentru a discuta despre mutarea Universităţii Centrale Europene (CEU) din Ungaria în Austria, conform unei postări de luni pe contul de Twitter al şefului guvernului de la Viena, citat de Euronews.

Întâlnirea dintre Kurz şi investitorul american de origine maghiară a avut loc duminică.

CEU a dat termen până la 1 decembrie guvernului ungar să decidă dacă universitatea susţinută de Soros va primi permisiunea de a rămâne la Budapesta – o decizie presantă pentru a ajuta instituţia să se pregătească pentru următorul an academic.

CEU a apărut după căderea Zidului Berlinului, oferindu-le studenţilor diplome acreditate atât în Ungaria, cât şi în SUA, dar a fost acuzată de guvernul premierului ungar conservator Viktor Orban că ar activa fără a respecta pe deplin legislaţia, conform Reuters.

Conform relatărilor din presa austriacă, CEU va putea să ocupe o clădire a spitalului Otto Wagner, vechi de un secol, în apropiere de Schönbrunn, începând cu primăvara viitoare dacă se va muta şi va fi pregătită să accepte studenţi odată cu anul academic 2019-2020.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?