O perioadă de glorioasă amintire este murdărită de minciuni și atacuri virulente, cum se inoculează falsuri în mintea românilor.Președintele Iohannis a vorbit la manifestarea ocazionată de centenarul eroicului Mărășești vizibil încurcat; situația era nefirească pentru el, urmaș al unora care au luptat împotriva celor pe care azi, cu bună credință sper, îi numește “eroi”. Da, pentru cei care cred că la Mărășești am luptat contra rușilor iar nemții se aflau pe acolo în trecere, în vizită, aflați că acolo s-au luptat armatele aliate ruso-române contra invadatorului german. Nu e o simplă ironie — ci sunt convins că e o precizare necesară, după patru ani de propagandă rusofobă extremă, plus alți 20, să spunem, de campanie anti-rusă moderată — dar insistentă!, scrie portalul rus Sputnik, considerat principalul mijloc de propagandă al Kremlinului.

La Mărăști, Mărășești și Oituz au căzut, în număr cvasi-egal, soldați români și ruși, sângele “celor care ne-au făcut numai rău o istorie întreagă”, așa cum insistent se inoculează tineretului român, sângele rușilor, spuneam, udând soclul victoriilor militare care au precedat România Mare. Ar trebui elogiați și de miile de voluntari sârbi, veniți la chemarea Rusiei să lupte alături de români și ruși, în cadrul Corpului de Armată 47 rus — 9000 de eroi sârbi fiind îngropați la Medgidia, acolo fiind cel mai mare cimitir al militarilor sârbi din afara granițelor fostei Iugoslavii.Președintele a vorbit doar în treacăt de regina Maria — cea fără de care nu am mai fi vorbit azi de glorioasele lupte din Vrancea; dacă regina pe jumătate rusoaică (fiica Mariei Alexandrovna Romanova, mare ducesă a Rusiei), verișoara primară a Țarului, nu s-ar fi opus categoric plecării în exil, la Odesa, a conducerii țării, oare trupele române ar mai fi dus aceste lupte eroice? Prin imboldul dat de această mare suverană trupelor, prin exemplul personal, prin susținerea excepțională a sanitarilor militari — regina Maria, „rusoaica”, a fost poate cel mai important personaj al Marelui Război. În schimb, reviste cu pretenții de “istorice”, publică acum, în această perioadă, “analize” despre viața adulteră a marii regine!Dacă Iohannis a vorbit mai deloc despre meritele și jertfele rușilor în campania din vara lui 1917, a insistat în schimb pe “pericolul bolșevizării” împotriva căruia a trebuit să lupte România. În primul rând că problema bolșevică asta nu avea nicio legătură cu Mărășeștii, iar în al doilea rând poate va recunoaște și președintele nostru neamț că revoluția bolșevică a fost o armă a spionajului german — pe care ulterior nu au mai putut să o țină în frâu, mai scrie Sputnik.

Da, să concluzionez… Mă gândeam să pun titlul acestui articol “Mărășești — pe aici minciuna (încă) nu trece!”… dar trece! Ca dovadă tot ce s-a transmis, direct sau subliminal. Occidentul are deja o însemnată creație de filme despre ambele conflagrații mondiale, din care rezultă că nemții au fost buni, iar rușii și sovieticii au fost răi, că, de fapt, adevăratul război a fost împotriva ocupării Europei de către ruși. Vreți să facem un test să vedem ce părere are (nu numai) tânăra generație?, mai scrie portalul rusesc în pagina sa de limbă română.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?