tatele Unite protestează pe lângă Rusia, după ce un avion rusesc a interceptat săptămâna trecută un avion american de recunoaştere într-un “mod periculos şi neprofesionist”, relatează CNN, transmite Mediafax.

Un avion american de tip RC-135U care zbura marţi în spaţiul aerian baltic a fost interceptat de un avion rusesc de tip Su-27 Flanker. Pentagonul a precizat că incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional de la Polul Nord.

Echipajul american apreciază că acţiunile pilotului rus ar fost “periculoase şi neprofesioniste, din cauza manevrelor agresive efectuate în imediata apropiere a aeronavei şi a vitezei foarte mari cu care zbura”, a declarat Mark Wright, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Portalul rus Sputnik scrie că avionul american zbura către frontiera rusă cu transponderul oprit, citându-l pe generalul maior Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării. Potrivit generalului rus, avionul rusesc a zburat de mai multe ori în jurul aeronavei americane pentru a o identifica şi a lua numărul înscris pe coadă.Un oficial din cadrul Comandamentului american din Europa a declarat că afirmaţiile părţii ruse cu privire la transponder sunt false.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?