Fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Ioan Talpeş, a lansat, la Adevărul Live, acuzaţii dure la adresa fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu. Talpeş spune că premierul Dacian Cioloş i-ar fi mărturisit, în perioada în care era ministru al Agriculturii în Guvernul Tăriceanu, că a fost pus de premierul de atunci să îi dea anumite terenuri lui Dan Voiculescu.

„Atunci când a promovat acea hotărâre prin care i-a transferat lui Voiculescu moşia Kalinderu, cu toate moştenirile care sunt în dispută, eu eram senator şi am făcut intervenţie în Senat. M-am adresat, spunându-i cum a putut să facă aşa ceva? Pentru că moşia Kalinderu făcea parte din donaţiile făcute Academiei Române, cărora nu poţi să le schimbi statutul.”

”Cioloş a fost corect. Mi-a răspuns: Nu am ştiut, dar am fost pus şi de primul-ministru [Călin Popescu Tăriceanu – n.r] şi de toţi ceilalţi care mi-au cerut să fac asta”, a declarat Ioan Talpeş.

Până la condamnarea la închisoare în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare, Dan Voiculescu era, direct sau prin familia sa, unul dintre cei mai mari arendaşi din România. Omul de afaceri a reuşit, astfel, să pună mâna pe numeroase terenuri, inclusiv deţinute de Academia Română.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?