Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declară că există suspiciuni potrivit cărora în spatele Hexi Pharma s-ar afla “inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Tăriceanu a spus, luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Târgu-Jiu, că va cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să facă verificări în acest caz.

”Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs. Este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate. Sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Ştiţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă este ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate. În primul rând este obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. Una dintre ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu, în ceea ce priveşte firma Hexi Pharm, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Senatului este de părere că în astfel de situaţii trebuie creată o celulă de criză, nu un grup de lucru.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?