Fostul președinte Traian Băsescu a avut luni seară o intervenție telefonică la B1 Tv în care a făcut dezvăluiri despre fostul purtător de cuvânt al guvernului Ponta, Mirel Palada, prezent în studio.

Băsescu i-a cerut lui Palada să nu mai facă comentarii deoarece se cunosc demult, de când Palada lucra la institutul de sondare al familiei Voiculescu, iar Mirel Palada venea să îi prezinte sondajele comandate de Dan Voiculescu.  În acel moment, Palada a tăcut, iar Băsescu nu a continuat dezvăluirile. Fostul președinte nu a precizat dacă Mirel Palada i-ar fi solicitat ceva în schimbul sondajelor interne ale casei sociologice ale familiei Voiculescu.

„Pentru că suntem în studioul unei televiziuni foarte vechi și pentru că aud acolo unul din invitații dvs spunând de vremuri când eu spuneam cine trebuie să meargă la pușcărie, vă rog, cereți o singură declarație când eu am nominalizat un om care trebuie să meargă la pușcărie”, a declarat Băsescu.
Pe de cealaltă parte, Palada a afirmat că declarațiile fostului președinte referitoare la senatoarea PSD Gabriela Firea reprezintă un exemplu în acest sens.

„Domnul Palada, haideți că ne știm demult, de când veneați cu sondajele lui Voiculescu la mine falsificate (..) Aș putea să vorbesc sau?
Am rugămintea, pe urmă domnul Palada să spună ce vrea. Foarte mulți încearcă să atribuie ce se întâmplă din noiembrie încoace, în mod deosebit la DNA, că acolo s-a dat spectacolul major, e urmare a mandatelor mele. E o minciună. Vă reamintesc că Năstase a fost anchetat în libertate, că stăpânul domnului Palada a fost anchetat în libertate, domnul Voiculescu, fostul ministru al Agriculturii, Remeș, deci nu a fost moda arestărilor,. Acum a apărut o modă a arestărilor către sfârșitul mandatului meu.Când am văzut aceste arestări filmate în timpul meu, am spus că nu e în regulă, era 2013. Că mi-am luat-o de la toți băsiștii că sunt împotriva justiției. Nu sunt, dar acest spectacol e nepermis care degradează un om înainte de a fi condamnat”, a continuat Băsescu.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului Mirel Palada a declarat că fostul șef al statului a declarat, în trecut, că anumite persoane trebuie să meargă la pușcărie.

Mai apoi Băsescu și Palada au avut un scurt schimb de păreri despre justiție.

UPDATE: 22.04:

base4Traian Băsescu a intervenit din nou în emisiune pentru a-i da replica lui Mirel Palada referitor la dosarul Flota despre care a insistat că ar fi fost politic, iar Adrian Năstase nu a avut un dosar politic. Băsescu i-a spus lui Palada: O cunoasteți foarte bine pe dna Udrea!

Dosarul meu a fost deschis într-o sedință a PSD, a precizat Băsescu.

Traian Băsescu: Dau un exemplu ca să înțelegeți de ce eu am avut dosar politic și Adrian Năstase nu. Mă doare minciuna.

Mirel Palada: Sunteți fabulos, crapă inima în mine când vă aud.

Traian Băsescu: Dosarul Flota a fost inițiat în urma unei discuții la PSD, în 2003, la un Birou Executiv, când Năstase i-a cerut doamnei Stănoiu să dea drumul la dosarul Flota. Dosarul lui Năstase a fost la mine, pentru solicitarea de începere a urmăririi penale. Primul document care se află în dosarul lui Năstase e denunțul lui Sergiu Sechelariu. Acel dosar a pornit de la denunțul pesedistului Sergiu Sechelariu care a spus toată povestea cu materialele venite la Bacău din China (..) Aici e diferența, nu încercați să spuneți minciuni că dosarul lui Năstase a fost la ordin politic.

Mirel Palada: Justiția  a fost independentă în timpul mandatelor dvs  și brusc a devenit nemernică, politică și iat-o pe Udrea cum are dosar

Traian Băsescu: Domnule Palada, n-am spus asta. Am spus că Elena Udrea n-a luat geanta cu 900.000 de mii de euro. O cunosc destul de bine și dvs o cunoașteți destul de bine.
Mirel Palada: Am văzut-o o singură dată. De la televizor o cunosc foarte bine.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?