Transgaz Mediaș SA, o companie de stat la care președintele consiliului de administrație este PSD-istul clujean Remus Lăpușan, a acordat o licitație de aproape 30 milioane de euro firmei SUTECH din Mediaș. Unul dintre directorii Transgaz este Sergiu Lascu, fratele fostului șef DNA, Codruța Kovesi, iar soția lui, Adriana, lucrează taman la firma Sutech. Ca o coincidență, firma Sutech a început să câștige consistente de la Transgaz din 2017, anul în care soția lui Lascu a început să lucreze la firma patronată de Gabriel Bucur, sc rie Gazeta de Cluj.

La jumătatea acestei luni, compania de stat Transgaz Mediaș a atribuit contractul COMPRESOARE CENTRIFUGALE ACȚIONATE CU TURBINE PE GAZE necesare pentru execuția proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova“ firmei Sutech din Mediaș, patronată de Gabriel Bucur. Valoarea contractului este de aproximativ 30 milioane de euro (139.507.161 de lei, fără TVA).

La firma respectivă lucrează Adriana Lascu, soția lui Sergiu Lascu, fratele fostului șef DNA, Laura Codruța Kovesi. Serviu Lascu lucrează pe un post de director la compania de stat Transgaz Mediaș, autoritatea care a organizat și atribuit această licitație.

Potrivit declaraţiei de avere depuse de Sergiu Marius Alin Lascu, fratele Laurei Codruţa Kovesi, pe portalul Agenţiei Naţionale de Integritate, în data de 22 mai 2018, cumnata fostei şefe anticorupţie, Adriana Lascu, încasează venituri salariale de la trei companii private. Este vorba despre SC Sutech SRL, SC Finance Expert SRL şi despre SC Central SA Mediaş, de unde, în ultimul an fiscal aferent perioadei la care face referire documentul citat, a realizat venituri în cuantum total de 144.249 de lei.

De asemenea, Adriana Lascu a mai realizat, în aceeaşi perioadă fiscală, venituri de 2.748 de lei ca persoană fizică autorizată, din prestarea unor activităţi de auditare, precum şi 160.314 lei dividende de la companiile M&A Audicont SRL, respectiv de la SC Finance Expert SRL Mediaş.

Firma Sutech, patronată și administrată de Gabriel Bucur, un om de afaceri din Mediaș, are o evoluție financiară destul de interesantă. În 2015, firma a declarat o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei, iar în următorii doi ani suma s-a situat între 6 și 8 milioane de lei. După angajarea în 2017 a Adrianei Lascu, compania și-a revenit brusc ajungând la o cifră de afaceri de peste 62 de milioane de lei și un profit de 5 milioane de lei.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?