Mai multe autocare transportă cetățeni din regiunea transnistreană spre secțiile de vot din dreapta Nistrului. Directorul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol a declarat pentru Radio Chișinău că la secția de vot din Varnița era aglomerație duminică, 13 noiembrie, în timpul zilei, iar cei mai mulți alegători nu erau din localitate, dar – aduși din regiunea transnistreană.

Autocare și microbuze care ofereau transport gratuit spre secțiile de vot au fost puse la dispoziția locuitorilor din Tiraspol și din centrul raional Slobozia, potrivit lui Ion Iovcev.

Nu se știe cine organizează transportul și cine suportă cheltuielile, dar anunțurile au fost plaste în cutiile poștale, iar pe unele autocare era scris ”Sputnik” și aveau numere de Tiraspol, după cum a relatat directorul Liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol.

El a precizat că așa se numește o piață unde se comercializează materiale de construcție, de pe traseul Tiraspol-Grigoriopol.

Ion Iovcev spune că a discutat cu câteva persoane care au beneficiat de transport gratuit, care au recunoscut că au fost întrebați de către organizatori cu cine votează și că le-au fost date indicații să voteze cu unul dintre candidați.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?