Președintele american Donald Trump a semnat vineri două ordine prin care anulează reglementări financiare introduse după criza din 2008, transmite DPA.

Primul ordin prezidențial vizează revizuirea reformelor cunoscute sub numele de legea Dodd-Frank, care instituie reguli pentru bănci, în vederea evitării unor noi crize financiare. Băncile consideră această reglementare nejustificat de împovărătoare, notează DPA.

Cel de-al doilea ordin anulează o regulă a ministerului muncii, care obligă consilierii financiari să ia măsuri pentru a dovedi că acționează în interesul clienților.

Anularea legii Dodd-Frank a fost una din promisiunile importante făcute de Trump în campania electorală. Ordinul de vineri stabilește doar cadrul pentru revizuirea acestui act normativ, care necesită decizii ale Congresului SUA.

“Ne așteptăm să tăiem mult din Dodd-Frank deoarece, sincer, am atât de mulți oameni, prieteni de-ai mei care aveau afaceri frumoase, nu pot împrumuta bani”, a declarat președintele la o întâlnire cu oameni de afaceri, înainte de a semna ordinul. “Pur și simplu nu pot primi niciun ban, deoarece băncile nu îi lasă să împrumute, din cauza regulilor și reglementărilor din Dodd-Frank”, a explicat el.

Legea, denumită după senatorul Chris Dodd și congresmanul Barney Frank, care au introdus proiectul în Congres, a intrat în vigoare după ce a fost promulgată de președintele Barack Obama pe 21 iulie 2010.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?