Germania este liberă să își retragă trupele staționate la baza aeriană İncirlik dacă vrea, a declarat ministrul turc de externe Mevlüt Çavuşoğlu, care a adăugat și că Berlinul trebuie să-și schimbe atitudinea față de Ankara, transmite Sputnik.

Într-un interviu acordat televiziunii NTV, Çavuşoğlu a spus că Ankara nu a încercat să șantajeze Berlinul prin împiedicarea parlamentarilor germani de a intra în baza de la Incirlik, ci vizita nu a fost considerată oportună atunci.

La Incirlik sunt cazați 250 de militari germani care fac parte din coaliția internațională împotriva Statului Islamic.

În urma acestui incident, ministrul german al Apărării Ursula von der Leyen a declarat ieri că guvernul german ia în calcul posibilitatea unei alternative la Incirlik și anume mutarea trupelor în Iordania.

Replica ministrului turc a fost tăioasă: “Dacă vor să plece, asta depinde de ei, nu ne vom ruga de ei să rămână. Ei sunt cei care au dorit să vină și noi i-am ajutat. Dacă nemții vor să plece, noi le vom spune “La revedere”!”, a declarat Çavuşoğlu, transmite Hurriyet Daily News.

Ministrul de Externe a concluzionat, atenționând Berlinul să-și schimbe atitudinea față de Ankara: “Nu mai poți trata Turcia după cum poftești. Dacă vrei să te apropii de Turcia, trateaz-o ca pe un prieten, nu încerca să faci pe șeful”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?