Turcia blochează planurile unui important oficial din Ministerul Apărării german de a vizita baza aeriană de la Incirlik în luna iulie, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului german, un nou semn al relațiilor din ce în ce mai tensionate între cei doi aliați NATO, relatează Reuters conform Agerpres.

Germania are circa 250 de soldați staționați la baza militară din sudul Turciei, precum și șase avioane de recunoaștere Tornado și un avion de alimentare, care participă la campania aeriană condusă de SUA împotriva militanților Stat Islamic din Irak și Siria.

“Oficialii turci nu aprobă în prezent planurile de călătorie”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german, confirmând informațiile apărute în ediția on-line a revistei germane Spiegel.

Ralf Brauksiepe, un adjunct al ministrului german al apărării Ursula von der Leyen, a planificat o vizită la baza aeriană de la Incirlik, împreună cu câțiva parlamentari germani luna viitoare, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că Berlinul încă mai speră că această vizită va avea loc.

Săptămâna trecută, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării german a făcut cunoscut că cele două țări au încheiat un acord privind construcția de noi locuințe și infrastructură pentru aparatele de zbor pentru forțele germane la baza de la Incirlik.

Relațiile dintre Germania și Turcia au cunoscut momente tensionate privind o serie de chestiuni, în special în legătură cu o rezoluție adoptată de parlamentul german prin care se recunoaște genocidul împotriva armenilor comis de Imperiul Otoman în 1915.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?