La Cernăuți va fi inaugurat duminică, 10 mai,  CentruCentrul Cultural Român „Eudoxiu Hurmuzachi”. În cadrul centrului vor funcţiona o Librărie „Mihai Eminescu”, Cafeneaua „Bucureşti”, Departamentele „învăţământ şi Şcoli”, „Cultură şi Literatură”. La ceremonie urma să participe și fostul premier al Republicii Moldova, Mircea Druc, dar mediile moldovenești relatează că pe 8 mai, grănicerii ucraineni i-au interzis intrarea în țară, transmite Radio Europa Liberă.

Fostul premier de la Chișinău Mircea Druc are interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei, scrie Info Prut. 

În seara zilei de 8 mai, aflat într-un autobuz care îl ducea către Cernăuți, Mircea Druc a fost coborât din autobuz de poliția ucraineană și înștiințat că are interdicție de intrare în Ucraina, adică are interdicție de a merge acasă la Cernăuți, locul său de baștină, informează Romanian Global News.

Interdicția de intrare în Ucraina a fostului prim-ministru Druc vine după ce securitatea ucraineană a interzis mai multor jurnaliști români intrarea pe teritoriul său, încălcând grav libertatea de mișcare și libertatea presei, principii fundamentale ale unei democrații. Ministerul român de externe nu a avut nici o reacție până în acest moment.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?