Comisia Europeană a recomandat miercuri închiderea procedurii disciplinare împotriva Franţei pentru încălcarea reglementărilor UE privind deficitul, informează DPA. “Este important să construim de la acest rezultat pozitiv”, a declarat vicepreşedintele Comisiei, Valdis Dombrovskis.

Bugetul Franţei a înregistrat în 2017 un deficit de numai 2,6% din PIB, încadrându-se astfel pentru prima oară din 2007 în limita de 3% cerută de Uniunea Europeană.

Cele 28 de state membre ale UE trebuie să îşi plafoneze deficitele bugetare la 3% din produsul intern brut şi datoria publică la 60% din aceeaşi valoare. Dacă aceste limite sunt depăşite, Comisia Europeană poate începe procedura de deficit excesiv, iar în cazul ţărilor din zona euro, aceasta se poate solda şi cu amenzi. Procedura împotriva Franţei a fost declanşată în 2009, reaminteşte DPA.

Ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire, şi colegul său responsabil cu bugetul, Gerard Darmanin, au declarat că eforturile guvernului de la Paris de a reduce deficitul şi de a restabili credibilitatea Franţei au fost încununate de succes.

Odată cu măsura în favoarea Franţei, singura ţară care nu respectă regulile europene privind bugetul a rămas Spania.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?