Guvernul britanic a anunţat miercuri că va finanţa un proiect în valoare de 2 milioane de lire steriline privind ridicare unei bariere de beton de-a lungul căii de acces în portul francez Calais, pentru a-i descuraja pe migranţii care încearcă să urce în remorcile tirurilor cu destinaţia Marea Britanie, scrie The Telegraph conform news.ro.

”Măsurile noastre de securitate din port urmează să fie îmbunătăţite cu un nou echipament. Vom începe în curând ridicarea acest nou zid masiv. Am ridicat gardul, iar acum ridicăm şi un zid”, a anunţat ministrul Imigraţiei, Robert Goodwill.

Proiectul noului zid urmăreşte ridicarea a două bariere paralele pe ambele părţi ale căii de acces pentru autocamioane şi autovehicule de transport în portul francez din Calais. Ridicarea zidului vizează descurajarea migranţilor care încearcă să se strecoare în remorcile tirurilor cu destinaţia Marea Britanie. Măsura vine după ce ridicare unui gard de sârmă ghimpată nu a produs rezultatele aşteptate în ceea ce priveşte evitarea incidentelor la intrarea în portul francez.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?