Aproximativ un milion de persoane ar putea pleca din Libia pentru a ajunge în Italia, în ultimul val de migranți către Europa, a declarat miercuri un consilier militar care lucrează pentru Organizația Națiunilor Unite (ONU), relatează DPA conform Agerpres.

Anul trecut, majoritatea migranților care aveau ca destinație Europa au folosit ruta Balcanilor, care leagă Turcia de Germania, însă, după ce au fost închise granițe, ruta maritimă Libia-Italia ar putea deveni din nou calea preferată de migranți pentru a ajunge în Europa.

‘În Libia, există un milion de potențiali migranți’, a declarat generalul Paolo Serra, un consilier militar al emisarului ONU pentru Libia, Martin Kobler, într-o comisie a parlamentului italian, potrivit agenției de presă ANSA.

Adresându-se Parlamentului European de la Strasbourg, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a recunoscut existența unei astfel de probleme.

‘Am în vedere aici ruta mediteraneană. Numărul potențialilor migranți din Libia este alarmant. Acest lucru înseamnă că trebuie să fim pregătiți să ajutăm și să dăm dovadă de solidaritate cu Malta și Italia, dacă acestea vor cere sprijin’, a spus el.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?