Un tânăr americano-israelian a fost condamnat joi la zece ani de închisoare pentru sute de alerte de bombă, dintre care numeroase cu tonalitate antisemită, împotriva unor instituţii evreieşti din întreaga lume, arată verdictul dat de un tribunal israelian, informează AFP și Agerpres.

Între 15 aprilie 2015 şi 8 martie 2017, cu circa două săptămâni înainte de arestarea lui, tânărul ‘a sunat în jur de 2.000 de instituţii, şcoli, centre comerciale, posturi de poliţie, spitale, instituţii evreieşti şi instituţii publice etc., ameninţându-le cu iminenţa unui atac terorist’, precizează tribunalul pentru minori din Tel Aviv în verdictul său. ‘El spunea că la faţa locului se află o bombă’, pentru a determina evacuarea, au menţionat judecătorii. Tânărul acţiona, de asemenea, prin mesaje electronice.

Avocaţii tânărului arestat au pledat că, fiind autist şi suferind de o tumoră pe creier, el nu era conştient de gravitatea faptelor sale.

Tribunalul a recunoscut autismul lui, însă a subliniat că tânărul ‘are un coeficient de inteligenţă ridicat şi înţelege foarte bine importanţa gesturilor sale’

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?