O înregistrare ar putea duce la remanierea guvernului austriac condus de Sebastian Kurz și scoaterea de la guvernare a naționaliștilor de la FPO- Partidul Libertății, care deține mai multe portofolii printre care Internele, Apărarea și Externele. În înregistrare se vorbește de scoaterea din contractele guvernamentale a firmei Strabag, care are multe afaceri și în România.

ÎNREGISTRAREA POATE FI VIZIONATĂ AICI

Mass-media din Germania a publicat vineri un videoclip în care îl acuză pe vice-cancelarul Heinz-Christian Strache (FPÖ), liderul naționaliștilor austrieci. În Der Spiegel și SZ a fost publicată o filmare din Ibiza înainte de alegerile naționale din 2017 în Strache explică unei presupuse nepoate a unui oligarh rus modul în care putea să canalizeze donații de partid sub acoperire către FPÖ. De fapt, donațiile menționate nu au fost niciodată primite, potrivit presei.

Potrivit informațiilor, rusoaica ar fi fost o momeală iar conversația a fost filmată în secret. În înregistrări, Strache vorbește de donații de 500.000 euro și de o sumă de două milioane de euro pentru o organizație non-profit a FPÖ. Banii nu au fost raportați Curții de Conturi.

Liderul FPÖ a promis contractele publice în construcția de drumuri dacă va fi ajutat FPÖ. “Atunci ar trebui să înființeze o companie ca Strabag și apoi va obține toate contractele guvernamentale pe care Strabag le obține acum”. El a mai spus: “Haselsteiner nu mai primește ordine!” Aceasta se referă la Hans Peter Haselsteiner, CEO de lungă durată și co-proprietar al grupului de construcții Strabag.

Înregistrarea ar putea duce la scoaterea FPO de la guvernare de către cancelarul Sebastian Kurz (PPE). O variantă pentru o viitoare coaliție guvernamentală la Viena ar fi o mare coaliție PPE-SPO (socialiștii), care a funcționat înainte de alegerile din 2017. O altă variantă ar fi demisia guvernului și convocarea de alegeri anticipate.
 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?