Sebastian Ghiță ar negocia din Serbia cu autoritățile române să facă denunțuri despre Victor Ponta, a afirmat vineri seară la B1 fostul lider al PSD, Marian Vanghelie.

Negociază cu niște oameni de bine, a susținut el întrebat cu cine negociază Ghiță.

Marian Vanghelie a susținut că Ghiță știe multe și despre Laura Codruța Kovesi, șefa DNA.

Declarațiile lui Vanghelie vin după anunțul directorului Evenimentului Zilei, Dan Andronic, că a realizat un interviu la Belgrad cu Sebastian Ghiță.

ÎNREGISTRAREA VIDEO:

Dan Andronic a scris, vineri, pe Facebook, că s-a întâlnit cu Sebastian Ghiţă la Belgrad, el relatând apoi la Antena 3 că omul de afaceri este de nerecunoscut. Andronic mai susţine că Sebastian Ghiţă “nu arată ca un om învins”.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Andronic a vorbit, vineri, despre întâlnirea cu Ghiţă, susţinând că acesta este de nerecunoscut faţă de ultima dată când l-a văzut, în decembrie. “Ghiţă este schimbat mult faţă de ultima dată când ne-am întâlnit. Asta fiind în decembrie. Nici nu l-am recunoscut când m-am întâlnit cu el. Este un alt om. Este schimbat şi la comportament, şi mai ales la înfăţişare. Parcă ar fi avut o intervenţie estetică, dar fără să se fi operat”, a spus Andronic.

El a mai susţinut că prioritatea lui Sebastian Ghiţă nu este să facă dezvăluiri în acest moment, dar nici nu crede că va lăsa lucrurile aşa cum sunt acum. Cu privire la fuga din România, Sebastian Ghiţă ar fi spus, porivit lui Andronic, că a luat această decizie din cauză că îi era frică: “Îi era frică pentru integritatea sa fizică şi mentală. Întâlnirea noastră a avut loc pe stradă şi nu a durat foarte mult timp. (…) Au existat zvonuri că l-a contactat cineva din România, de la SRI, de la SIE. El a zis că nu, că nimeni nu l-a contactat în afară de familia sa”

Andronic mai susţine că Ghiţă i-ar fi povestit şi despre condiţiile din arestul din Serbia, care sunt la “nivel de spital românesc”. Ghiţă ar fi stat într-o celulă destul de spaţioasă şi obsişnuia să joace baschet în curtea închisorii.

Întrebat de dacă Ghiţă i-a creat impresia că se teme pentru viaţa sa, Andronic a afirmat că “Ghiţă a spus clar că se teme pentru integritatea lui fizică şi mentală”. 

Omul de afaceri Sebastian Ghiţă – reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie şi plasat apoi în arest preventiv – a fost eliberat în urmă cu o săptămână, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Printre obligaţiile impuse de instanţa sârbă, este şi aceea de a se prezenta la poliţie la datele de 1 şi 15 ale fiecărei luni, până la soluţionarea dosarului deschis pentru utilizarea unei identităţi false. De altfel, Sebastian Ghiţă s-a prezentat joi la o secţie de Poliţie din Belgrad, pentru controlul judiciar. El era îmbrăcat în negru şi purta ochelari de soare şi şapcă, potrivit unor imagini difuzate de Antena 3.

Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul. Omul de afaceri aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române.

În 19 mai, Ghiţă a fost fost audiat la Curtea Supremă din Belgrad ca urmare a cererii de extrădare formulată de autorităţile române, el arătând că se opune extrădării şi invocând persecuţii politice. Avocatul său a solicitat ca măsura detenţiei să fie înlocuită cu arestul la domiciliu.

Pe numele lui Sebastian Ghiţă există două mandate de arestare în lipsă, el având cinci dosare penale în România.

viewscnt

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?