Vicepreşedintele iranian Issa Kalantari a declarat joi că ţara sa a fost afectată anul trecut de cea mai severă secetă din ultima jumătate de secol şi că se preconizează ca fenomenul să se agraveze în viitor, informează DPA conform Agerpres.

”Anul trecut, ne-am confruntat cu cea mai severă criză de apă din ultimii 50 de ani şi toţi iranienii trebuie să se pregătească pentru vremuri aride”, a spus Kalantari, potrivit agenţiei naţionale de ştiri, ISNA.

Kalantari, care a fost în trecut ministrul agriculturii din Iran, a spus într-o declaraţie care a avut ecou la vremea respectivă că, dacă problema deficitului de apă nu este soluţionată, condiţiile de trai din Iran vor deveni atât de dure, încât 50 de milioane de locuitori vor părăsi ţara.

Potrivit vicepreşedintelui, pentru a proteja agricultura Iranului, toţi cei 81 de milioane de locuitori trebuie să înveţe să folosească mai puţină apă: ”Chiar şi un litru de mai puţină apă consumată va conta enorm”.

Când Iranul încerca să producă suficiente alimente pentru consumul propriu, după revoluţia din 1979, autorităţile au încurajat fermierii să planteze culturi care necesită o cantitate mare de apă cum ar fi grâul, propunându-le mai multe programe de subvenţii.

Consecinţa a fost că utilizarea apei din pânza freatică a dus la una dintre cele mai rapide rate de epuizare a rezervelor din lume.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?