Vicepremierul Ungariei, Zsolt Semjen, a declarat vineri, în cadrul Universităţii de Vară de la Băile Tuşnad, că România este incapabilă să garanteze autonomia culturală a comunităţii ungare, în condiţiile în care Serbia a reuşit acest lucru, relatează agenţia MTI.

“Ungaria şi maghiarii au reuşit o reconciliere onestă cu Serbia … şi au obţinut încredere, prietenie şi o strânsă cooperare în privinţa afacerilor internaţionale. Dacă am reuşit acest lucru cu Serbia, atunci nu cred că este o problemă a Ungariei. Mai degrabă, românii sunt incapabili să garanteze autonomia culturală”, a spus Semjen.

Vicepremierul Ungariei a răspuns şi unei întrebări despre Tratatul de pace de la Trianon, din Primul Război Mondial, în baza căruia două treimi din teritoriul Ungariei a fost cedat ţărilor vecine.

“Unirea ţării prin acordarea cetăţeniei ungare pentru etnicii maghiari a fost un răspuns adecvat. Este normal că poporul ungar a deplâns ruinarea a milioane de vieţi, dar trebuie să fie mândru de faptul că Ungaria a supravieţuit acestei mutilări brutale. Tratatul a fost o consecinţa a războiului, în care Ungaria s-a aflat de partea învinşilor. La fel de important a fost că o bandă antipatriotică de trădători din Budapesta a ruinat statalitatea Ungariei, capacităţile sale de apărare şi a dezarmat în mod deliberat armata ungară”, a spus Semjen

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?