Opinia publică rusă a fost şocată de o înregistrare video cu arestarea unui copil de 10 ani, care citea un pasaj din Hamlet pe o stradă din centrul Moscovei şi pe care poliţia îl suspecta că cerşeşte, relatează AFP conform News.ro.

Poliţia a explicat că băiatul, identificat de presă drept Oscar Mironov, cerşea în stradă, o activitate interzisă, însă tatăl său a dat asigurări că fiul său citea din Hamlet pentru a-şi exersa talentul de actor, şi că mama sa vitregă se afla pe o bancă din apropiere.

Aceasta ar fi filmat întreaga scenă, înainte de a-l urma pe copil la secţia de poliţie.

Copilul şi mama sa vitregă au rămas la poliţie timp de aproximativ patru ore, fiind eliberaţi după miezul nopţii.

Poliţia din Moscova a anunţat lansarea unei anchete, ale cărei rezultate vor fi “date publicităţii”.

În înregistrare, putea fi văzut copilul recitând pe de rost celebrul monolog din Hamlet ‘To Be Or Not To Be’, pe strada Arbat, o arteră pietonală foarte frecventată din centrul Moscovei.

Jurnalistul, Alexandre Minkin, l-a numit “prințul străzii” și “eroul meu”, adăugând că unii trecători îi dădeau monede copilului, dar el nu cerșea.

Avocatul Anatoli Kutcerena, care îl reprezintă inclusiv pe Edward Snowden, s-a dus la comisariat și a indicat că poliția s-a scuzat la părinți.

Poliția din Moscova a afirmat totuși că tatăl copilului a primit o amendă de 500 de ruble (circa 8 euro) pentru a nu-și fi îndeplinit obligațiile părintești.

Această polemică intervine în timp ce poliția rusă a fost foarte criticată pentru a fi arestat, uneori de manieră brutală, zeci de adolescenți participanți la manifestațiile organizate pe 26 martie de către opozantul rus Alexei Navalnâi.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?