Premierul Victor Ponta răspunde „nu ştiu” atunci când întrebările îl deranjează, este concluzia jurnaliștilor de la Digi 24. Acesta a fost întrebat de jurnalişti, după şedinţa Biroului Permanent al PSD, despre posibile modificări la Codul de procedură penală – iniţiativă legislativă înaintată în urmă cu aproape trei luni de un senator social-democrat -, dar a răspuns că nu cunoaşte proiectul. Premierul nu s-a pronunţat nici în privinţa votului dat în Senat în cazul lui Dan Şova.

Întrebat despre posibile modificări la Codul de procedură penală, Victor Ponta a răspuns: „Nu cunosc aceste lucruri”.

Jurnalistul a insistat, întrebându-l pe premier de ce nu ar mai putea fi încătuşată sau adusă cu mandat o persoană acuzată de corupţie, iar Victor Ponta a răspuns, vizibil deranjat: „Nu cunosc ceea ce mă întrebaţi. O să facem o dezbatere, eu cu dumneavoastră”.

Nu cunoaşteţi faptul că senatori PSD vor să modifice Codul de procedură penală?”, l-a întrebat unul dintre jurnalişti pe premier. „Nu cunosc proiectul de care mă întrebaţi şi, dacă vreţi să monopolizaţi întâlnirea, eu vă mulţumesc”, a răspuns Victor Ponta.

Jurnalistul a insistat să afle dacă preşedintele PSD are sau nu cunoştinţă despre faptul că senatori social-democraţi au în intenţie modificarea Codului de procedură penală. „Dumneavoastră de unde aveţi această informaţie? Nu cunosc. Când o să le cunosc, o să comentez”, a afirmat Victor Ponta.

Cât despre votul din Senat în cazul lui Dan Şova, premierul a refuzat să se pronunţe. „Nici nu mă voi pronunţa, că nu sunt senator”, a spus acesta.

Cred că dezbaterea politică pe această temă s-a depărtat total de cea juridică şi cred că, din punctul ăsta de vedere, eu am obligaţia să asigur guvernarea ţării. Partea de scandal e asigurată de doamna Gorghiu (Alina Gorghiu, preşedintele PNL, n.r.) şi compania”, a încheiat Victor Ponta.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a propus, la începutul lunii ianuarie, un proiect ce prevede că arestul preventiv se poate decide doar în cazul infracţiunilor cu acte de violenţă, care pun în pericol viaţa, sănătatea, securitatea naţională, cu condiţia să se probeze că, astfel, se va evita un pericol concret pentru ordinea publică.

Şerban Nicolae a depus, în acest sens, o iniţiativă legislativă de modificare a Codului de procedură penală.

Proiectul mai prevede că inculpatul asupra căruia s-a dispus una dintre aceste măsuri preventive nu va fi încătuşat în nicio împrejurare, cu excepţia celor cercetaţi pentru infracţiuni comise prin acte de violenţă, a celor care s-au sustras urmăririi penale, precum şi inculpaţilor care s-au opus măsurii dispuse.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?