Premierul ungar Viktor Orban s-a arătat joi încântat de o posibilă alianţă între Polonia şi Italia, evocată cu o zi în urmă la Varşovia de către liderul formaţiunii poloneze conservatoare de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS), Jaroslaw Kaczynski, şi cel al partidului italian de extremă dreapta Liga, vicepremierul Matteo Salvini, transmite AFP.

”Axa Polonia-Italia sau Varşovia-Roma este una dintre cele mai importante evoluţii pe care le-ar putea aduce anul acesta”, a afirmat Orban la o conferinţă de presă cu mass-media străină ce a avut loc la Budapesta.

‘Îmi pun mari speranţe în ea. Aceasta înseamnă că la dreapta Partidului Popular European (PPE) forţele anti-imigraţie capabile să guverneze caută diferite modalităţi de cooperare”, a explicat şeful executivului ungar. ”Este o veste bună pentru noi şi pentru PPE. Sincer, m-am săturat ca PPE să caute alianţe numai cu partide pro-imigraţie, indiferent că sunt liberale sau socialiste”, a completat el.

Premierul ungar a făcut astfel referire la ”programul comun” pentru Europa propus miercuri la întâlnirea dintre Kaczynski şi Salvini. ”Am putea propune o platformă, un pact în zece puncte pentru Europa, asupra căruia italienii, polonezii, olandezii, spaniolii, danezii vor decide dacă sunt sau nu de acord”, a spus Salvini la Varşovia, fără detalii concrete, menţionând că acest plan este în lucru.

Manifestându-şi speranţa că o alianţă a ”tuturor celor care vor să salveze Europa” va obţine un rezultat bun în luna mai la alegerile europene, Salvini a apreciat că ”a sosit momentul înlocuirii axei franco-germane cu o axă italiano-poloneză”. Acuzat de euroscepticism, Salvini a spus că ”adevăraţii eurosceptici” sunt cei care au condus UE în ultimii ani şi care prin politicile lor au alimentat euroscepticismul.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?