Potrivit ultimelor rezultate, anunţate după procesarea a 89,24% din procesele verbale, PSRM se menţine pe primul loc cu 21,34%, dar pierde un mandat, care revine PLDM, clasat pe locul al doilea cu 19,46 la sută din voturi. PCRM obţine 17,95% din voturi, PDM – 15. 78% iar PL – 9,36%.

Astfel, conform unei repartizări provizorii a celor 101 mandate de deputaţi, situația este următoarea: PSRM – 25 de mandate, PLDM – 24, PCRM – 21, PRM – 19 şi PL – 12.

Deși inițial părea mare diferența între socialiști-comuniști și partidele coaliției guvernamentale, odată cu numărarea mai multor voturi, situația pare să se fi schimbat. Astfel, potrivit ultimelor date, partidele pro-europene ar obţine 55 de mandate, în timp ce formaţiunile politice pro-ruse ar urma să obţină 46 de mandate.

Vladimir Filat, lider și fondator al Partidului Liberal Democrat din Moldova, a anunțat formarea unei coaliții pro-europene alături de PD și PL.

Referitor la rezultatul obținut de PSR, Filat a declarat: ”Rezultatul acesta nu este un miracol, și nu este a lui Dodon, și nu este a steluței lui Dodon, acest rezultat este al lui Vladimir Vladimirovici Putin și eu aici nu mai am ce comenta”.

 

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?